Epc attest

Een EPC attest of energieprestatiecertificaat is een rapport dat inzicht geeft in de energetische kwaliteit van een woning.

Het rapport wordt door een energiedeskundige (type A) opgemaakt en voorzien van een energiescore. De energiescore wordt bepaald door: het type warm water installatie (sanitair water en CV water) en de isolatiewaarde van: het dak, de vloer, ramen, muren en deuren.

Bij verkoop of verhuur van de woning ben je verplicht om een EPC attest in je bezit te hebben. Potentiële kopers of huurders krijgen door het energieattest inzicht in de energie efficiëntie van de woning. Het attest blijft 10 jaar geldig.   

Nico onze collega komt graag bij u langs voor het opstellen van uw  EPC-rapport. 

Keuring elektrische installatie

Indien je je woning wil verkopen, dan moet er verplicht een elektrische keuring aan de koper worden voorgelegd. Het keuringsverslag moet ten laatste bij het verlijden van de authentieke akte aan de koper worden overhandigd. 

Elektrische installaties die geplaatst zijn na 1 oktober 1981 beschikken in principe reeds over een keuringsverslag en zijn periodieke controles niet verplicht indien de installatie geen aanzienlijke uitbreiding heeft ondergaan.

Wij werken samen met een gespecialiseerde firma die deze keuringen voor ons uitvoert.