Een containerwoning bouwen: wat kan, wat mag ?

Op 12 weken een nieuwbouwhuis bouwen waar je meteen in kan trekken? Dat kan niet! Toch wel, met een containerwoning. Hoe zo’n metalen scheepscontainer een woning wordt waar jij stapelverliefd op bent en of je er een mag hebben, lees je hier.

Lees meer »

Asbestattest verplicht bij verkoop vanaf 23 november 2022

Van plan om binnenkort je woning te verkopen? Vergeet niet te denken aan het asbestattest. Vanaf 23 november 2022 is een asbestattest verplicht voor de verkoop van alle panden waarvan de bouw dateert van voor 2001. Wie binnenkort overgaat tot de verkoop van zijn woning, neemt best tijdig contact op met een gecertificeerd asbestdeskundige.

Lees meer »

Wat doen bij waterschade ?

Het zal je maar overkomen. Je wasmachine lekt of er is een waterleiding gesprongen waardoor jouw vloer nu waterschade heeft. Welke verzekering komt hier dan voor tussen?

Lees meer »

Hoeveel kost een zwembad in je tuin?

Het is een droom van heel wat mensen: een eigen zwembad in de tuin. Maar wat kost dat precies? En wat bepaalt het uiteindelijke prijskaartje? In dit artikel leggen we de verschillende mogelijkheden uit en geven we een aantal richtprijzen mee.

Lees meer »

Asbest in en rond de woning

Asbest is een materiaal dat vroeger veel in de woningbouw gebruikt werd. Het is opgebouwd uit kleine vezels die u met het blote oog niet kunt zien. Asbestvezels zijn gevaarlijk als ze ingeademd worden. Ze veroorzaken allerlei asbestgerelateerde ziekten en kanker. Die ziekten treden meestal pas 20 tot 40 jaar na de eerste blootstelling aan asbest op.

Lees meer »

Dit moet je weten over een openbare verkoop!

Een woning openbaar kopen of verkopen: kan het een interessante mogelijkheid zijn? Om dat te weten, zoeken we uit wat zo een openbare verkoop net is en waarin het verschil zit met je pand zelf te verkopen of te laten verkopen door een makelaar.

Lees meer »

BEN-bouwen verplicht sinds januari 2021: dit moet je weten

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Ten gevolge van een Europese richtlijn moet je vanaf 2021 verplicht aan de BEN-normen voldoen, wil je een nieuwbouwwoning plaatsen of een grondige renovatie uitvoeren. Simpel gezegd: je huis moet een E-peil onder 30 behalen. Maar wat betekent dat juist? Hoe pak je dat aan? En wat zijn de voordelen van een BEN-woning?

Lees meer »