4 geheimen die elke huizenjager moet kennen

Gepubliceerd op 31 maart 2021 om 11:48

Zou het niet een stuk gemakkelijker zijn om op huizenjacht te gaan, gewapend met de beste geheime tips van vastgoedexperten? Daar zijn wij van overtuigd! Je komt onze tips hier te weten …

1. Kijk verder dan de opgewaardeerde keuken

Een perfecte keuken betekent vaak dat eigenaars andere gebreken willen verdoezelen. Staar je dus niet blind op de laatste nieuwe glimmende keukenapparatuur, maar kijk wat verder dan dat.

Om zeker te zijn dat je geen miskoop doet, doe je er goed aan een architect of aankoopmakelaar in te schakelen. Hij kan samen met jou bekijken wat de potentiële en dure herstellingen van het huis zijn. Je kunt zelf natuurlijk ook op inspectie gaan door bijvoorbeeld te zoeken naar barsten in de muur, deuren die moeilijk openen en sluiten, oneffen vloeren of schade aan de buitengevels.

2. Speel detective

Om zeker te zijn over de kwaliteiten van een woning, ga je best even op onderzoek uit. Zo kom je alles te weten, ook de negatieve punten. Er zijn twee manieren om eventuele probleempunten te ontdekken in het huis en over haar verkoper.

De eerste is een “toevallig” praatje slaan met de buren, terwijl ze bijvoorbeeld in hun tuin aan het werken zijn. Begin een gesprek over het huis en hopelijk komen de lippen snel los. Een gouden tip volgens insiders is dat je de woning waarin je geïnteresseerd bent ’s avonds laat eens bekijkt. Dit kan het huis en de buurt in een ander licht plaatsen en misschien schijnt dat licht niet zo fel als overdag.

3.Gebruik prijzenpsychologie

Waarschijnlijk heb je al wel eens gehoord dat kopers vaker overtuigd zijn door een prijs eindigend op een 9 dan op een 0. Net zoals bij het kopen, is prijszettingstrategie ook enorm belangrijk wanneer je als koper een bod doet.

Een handig voorbeeld van Brian Horan, een makelaar uit Los Angeles: “Als een woning geprijsd staat op 325.000 euro en je weet dat er al drie keer geboden is, dan zou je ongeveer 3% hoger moeten gaan en 335.000 euro moeten bieden. Nu komt de gouden tip: doe dit vooral niet! De truc is om één cijfer boven de 5 of 0 te gaan om het hoogste bod te zijn met net dat kleine beetje extra. Bied dus 336.000 euro of nog beter: 341.000 euro.”

4. Wees sociaal en aardig

Een verkoper zal zijn huis sneller verkopen aan iemand die hij leuk vindt. Zoek dus als koper naar een gemeenschappelijke interesse. Misschien vind je boeken of muziekinstrumenten in het huis waar je een gesprek over kunt beginnen. Belangrijk is vooral dat je oprecht bent.

Nog een gouden tip van Brian Horan is dat je een foto maakt voor het huis dat je wil kopen. Wanneer de verkoper deze foto ziet, kan hij zich inbeelden dat jij in zijn woning zal wonen.

Zo, nu kun je goed voorbereid op huizenjacht vertrekken! Deze geheime tips kunnen je zeker een voorsprong geven op andere potentiële kopers. Vertel ze dus zeker niet door!

Bron: ZIMMO